ONLINE SETKÁNÍ: Angličtina v předškolním vzdělávání

Srdečně Vás zveme na další online setkání pod hlavičkou resortního úkolu Metodický portál, tentokrát na téma „Angličtina v předškolním vzdělávání“.
Konat se bude 20. června v čase 20:00 – 21:00.

Téma tohoto online setkání bylo zvoleno na žádost paní učitelek z MŠ, které by rády získaly bližší náhled do vzdělávání cizímu jazyku u nejmenších. Současně věříme, že nabídneme zajímavé podněty pro práci také učitelům anglického jazyka na 1. stupni základních škol.

V průběhu setkání bychom rádi využili vašich zkušeností se zařazováním cizojazyčných aktivit do předškolního a základního vzdělávání, a současně vám nabídli možnost zeptat se zkušené lektorky na cokoli, co vás v souvislosti s výukou angličtiny nejmladších dětí zajímá. Formu online setkání ve virtuálním prostředí jsme zvolili proto, aby byla interakce mezi zúčastněnými co nejužší. Pro uživatele, kteří se nebudou moct zúčastnit přímo, bude diskuze zaznamenána a následně publikována v modulu AudioVideo.

Výběr z otázek, kterým se budeme věnovat:
  • Kdy je vhodné začít s výukou angličtiny?
  • Kdo by měl děti učit? Lektor nebo jejich vlastní učitelka?
  • Co vše lze zařadit do hodin angličtiny u předškolních a mladších školních dětí?
  • Práce s učebnicí – ano či ne?
  • Co by v lekcích angličtiny nikdy nemělo chybět?
  • … a další otázky.
Na otázky bude odpovídat Mgr. Sylvie Doláková, která se dlouhodobě se věnuje vzdělávání pedagogů předškolního i základního vzdělávání, požádá kurzy jako Aktivizační metody ve výuce, Tvořivá angličtina, Storytelling and Drama a mnohé další. Své lektorské zkušenosti zúročila také v publikaci Playing English – Hravá angličtina. 
Na Metodickém portálu RVP.CZ jí byl publikován článek Výuka angličtiny u předškolních dětí – ano? Ale jak?
V druhé části webináře bude lektorka odpovídat na dotazy zúčastněných. Otázky a komentáře nám v průběhu setkání budete moci psát do chatu, nebo se ptejte předem v diskuzním fóru Metodického portálu RVP.cz

K účasti na online setkání potřebujete počítač připojený na internet a bedničky nebo sluchátka (ideálně s mikrofonem). Vstoupíte na stránku virtuální místnosti (TUDY), kde budete moci naslouchat hostům a sledovat prezentace, komentovat a ptát se můžete v chatu. Ovládání je velice snadné, nevyžaduje žádné předchozí zkušenosti.

 


Všechny podrobnosti k setkávání na Metodickém portálu RVP.CZ najdete v pohledu modulu Digifolio (a to včetně odkazu na speciální fórum k setkání nebo odkazů na záznamy již proběhlých online akcí).