NOVINKY – Propojené vyhledávání v modulu DUM

Modul DUM disponuje další NOVINKOU, a to v oblasti propojeného vyhledávání materiálů mezi jednotlivými portály. Dnešním dnem Vám nabízíme vyhledávání didaktických materiálů nejen na Metodickém portálu RVP.CZ a v LRE, ale i na portálu ACTIVUCITEL.CZ a JAZYKY-BEZ-BARIER.CZ.

Vyhledávání materiálů mezi jednotlivými uložišti je velice jednoduché. Do fulltextového vyhledávání stačí zadat hledané heslo. Kliknutím myši označit uložiště či více uložišť, poté se Vám zobrazí výsledek hledání. Další možností je    do fulltextového vyhledávání zadat hledané heslo a zvolit volbu „Zkusím štěstí“. Zobrazí se Vám náhodně vybraný materiál. Tato volba je možná pouze pro RVP.CZ . 

1

Modul DUM – Uživatelům nabízí digitální učební materiály volně a bezplatně ke stažení uveřejněné pod licencí CC Creative Commons. Materiály jsou před publikací kontrolovány po stránce obsahové, didaktické a po stránce dodržování Autorského zákona.

LRE for.Schools – Systém propojených evropských národních úložišť DUM http://lreforschools.eun.org/ . Prostřednictvím tohoto portálu můžete nahlédnout do více než 25 národních úložišť digitálních učebních materiálů, kde máte k dispozici několik desítek tisíc materiálů využitelných zdarma.

ActivUcitel – Databáze a uložiště DUM na bázi interaktivní výukové platformy PHOMETHEAN http://www.activucitel.cz/ . ActivUcitel nabízí kreativní přístup k interaktivní výuce pomocí nástrojů, které zaujme žáky a pedagogy.

Jazyky bez bariér – Portál a uložiště DUM na podporu jazykové výuky s využitím jazykového programu Jazyky bez bariér http://jazyky-bez-barier.cz/ . Jedná se o způsob jazykové výuky, kde počítačový program Jazyky bez bariér pomáhá zmenšovat potíže dyslektiků se sluchovým a zrakovým vnímáním mluvené a psané řeči.

 

Věřím, že si rozšířené vyhledávání oblíbíte a loučím se heslem „DUMejte s námi“.

Příjemný den Vám přeje Tereza Hubená Koordinátor modulu DUM

 


Pokud Vás v modulu DUM zaujalo propojené vyhledávání mezi jednotlivými portály, neváhejte kontaktovat vedoucí referátu paní P. Hublovou mobil: +420 777 769 418, e-mail: pavlina.hublova@nuv.cz, www: www.nuv.cz, http://rvp.cz, která Vám poskytne podrobnější informace.