ONLINE SETKÁNÍ: O metodě storytellingu a jeho využití ve školství

Středa 4. 12. 2013, 20:00

Storytelling ve výuce je způsob zábavného předávání informací. Žáci a studenti si díky zážitku z příběhu lépe zapamatují fakta, protože jsou vtaženi do děje a konkrétních situací spojených s emocí. [1]

Přijměte pozvání na setkání s nabídkou možné cesty využití vyprávění ve výuce. V průběhu setkání si také představíme konkrétní techniky a možnosti storytellingu ve výuce – cvičení a hry.

Proč si myslíme, že by mohlo být pro vás toto téma webináře užitečné? K odpovědi si dovolíme zapůjčit ještě jednu citaci z článku lektorky:

Storytelling se zaměřuje na mnohé dovednosti – rozvíjení komunikačních dovedností, seberozvoj, tvůrčí psaní, práce s hlasem, týmovou práci a vzájemnou inspiraci atp. [1]

Lektorka: Barbora Voráčová – metodička storytellingu

Webinář je určen nejen pedagogům všech stupňů vzdělávání, ale i široké veřejnosti. Dovednost vyprávění a tvorby příběhů se může hodit ve všech předmětech i v soukromém a profesním životě. 
Setkání je zdarma.


Užitečné odkazy:     

  • Rozcestník všech online setkání Metodického portálu RVP.cz (obsahuje i odkazy na události vytvořené v prostředí sociálních sítí Facebook a Google Plus)
  • Diskuzní fórum k online setkáváním 
  • Pozvánka ke stažení
  • Webové stránky story-telling. cz
  • [1] VORÁČOVÁ, Barbora. Storytelling – úvod do vyprávění příběhů. Metodický portál: Články [online]. 13. 11. 2013, [cit. 2013-11-29]. Dostupný z WWW: <http://clanky.rvp.cz/clanek/c/G/18053/STORYTELLING—UVOD-DO-VYPRAVENI-PRIBEHU.html>. ISSN 1802-4785.