ONLINE SETKÁNÍ: Prostorové vnímání a předmatematické představy s interaktivní tabulí

Středa 22. 1. 2014, 20:00

Školy a školky se v několika posledních letech vybavují zvláště interaktivními tabulemi. Ty mají své zastánce i své odpůrce, jako vše, co je nové. S interaktivní tabulí pracuji už jedenáct let a mám veskrze pozitivní zkušenosti. Stále přemýšlím, jak její možnosti využít a jak více zapojit děti do výuky.[1]

Přijměte pozvání na setkání, kde se spolu s lektorkou zamyslíme nad tím, jak může software interaktivní tabule pomoci dětem na jejich cestě za poznáním v oblasti předmatematických představ a prostorového vnímání světa.

Stručně z plánovaného obsahu:

  • využití interaktivní tabule v mateřské školce
  • nápady, finty, triky pro práci s interaktivní tabulí
  • didaktická doporučení k implementaci moderních technologií do předškolního vzdělávání

Setkání je určeno pedagogům mateřských škol a prvních ročníků základního vzdělávání. Také uživatelé interaktivních tabulí SMART Board mohou na setkání načerpat inspiraci.
Setkání je zdarma.

Lektorka: Mgr. Ivana Hrubá Eliášová – průvodkyně na cestě za poznáním možností využití interaktivních tabulí ve výuce, stále hledající možnosti, jak učit jinak, lépe a radostněji. Autorka výukových CD pro mateřské školky. Šiřitelka takových způsobů výuky, které přináší radost dětem i učitelům.


Užitečné odkazy:                                

[1] HRUBÁ ELIÁŠOVÁ, Ivana. Barevné hraní. Metodický portál: Články [online]. 13. 01. 2014, [cit. 2014-01-15]. Dostupný z WWW: <http://clanky.rvp.cz/clanek/c/P/18301/BAREVNE-HRANI.html>. ISSN 1802-4785.