ONLINE SETKÁNÍ: Rozvíjejme děti v řeči, percepcích, motorice, orientaci i předmatematice již (a nejen) v MŠ | 19.6.2014 od 20:00

Chtěli byste rozvíjet řeč, percepce, motoriku, orientaci a předmatematické znalosti s využitím snadno dostupných pomůcek? Návod na využití ovoce a zeleniny pro vás připravila naše osvědčená lektorka Petra Pšeničková, která říká:

„Na tématu „ovoce a zelenina“ může učitel rozvíjet s žáky všechny potřebné oblasti (motorika, předmatematické představy, orientace, sluchové vnímání, zrakové vnímání, řeč), které jsou potřebné k úspěšnému zvládnutí učiva 1. ročníku ZV.“[1]

Cíle setkání:

  • Zvýšit kompetence učitelů v rozvoji předškoláků v oblastech sluchového a zrakového vnímání, řeči, předmatematických představ, orientace a motoriky.
  • Představit vyučovací blok, do kterého je zahrnut rozvoj všech výše zmíněných oblastí.
  • Inspirovat učitele k výrobě pomůcek pro výuku.

Setkání je primárně určeno učitelům mateřských škol, učitelům 1. třídy základní školy a přípravných tříd, rodičům předškoláků.
Setkání je zdarma.

Lektorka: Mgr. Petra Pšeničková, DiS. – lektorka kurzů pro předškoláky a děti s odkladem školní docházky, poradenství pro předškoláky i školáky, jejich rodiče a učitele, lektorská a poradenská činnost pro pedagogy, autorka článků, absolventka magisterského studia speciální pedagogiky na PedfUK v Praze, 9 let praxe v oblasti speciální pedagogiky, z toho 5 let v poradenství.


Užitečné odkazy:                                                                   

Zdroj citace:

[1] PŠENIČKOVÁ, Petra. Ovoce a zelenina v přípravném období 1. třídy I. Metodický portál: Články [online]. 01. 10. 2013, [cit. 2014-06-13]. Dostupný z WWW: <http://clanky.rvp.cz/clanek/c/Z/17771/OVOCE-A-ZELENINA-V-PRIPRAVNEM-OBDOBI-1-TRIDY-I.html>. ISSN 1802-4785.