ONLINE SETKÁNÍ: Jak na výchovu k podnikání a podnikavosti na základní škole | 8.1.2015

Čtvrtek  8. 1. 2015, 20:00

Dá se rozvíjet podnikavost již ve výuce na základní škole? Odpovědi si pro nás připravili Mgr. Anna Doubková, PaedDr. Karel Tomek. Pokud vás zajímá, jak se dá podnikavost rozvíjet ve středním vzdělávání, podívejte se na záznam některého z předchozích setkání k tomuto tématu. 

Stručná anotace:

V tomto setkání vám lektorská dvojice Anna Doubková a Karel Tomek nabídne zkušenosti s výchovou k podnikání a podnikavosti už na základní škole. Doplníte si běžné představy o podnikání, podnikatelích a o tom, co musí podnikatel vědět a umět, aby byl úspěšný o některé další, důležité souvislosti. V průběhu setkání si společně ujasníme, co musí umět člověk, který chce podnikat, jaké má postoje, co je pro úspěšného podnikatele charakteristické, jak vidí svět kolem sebe.

Setkání je určeno učitelům, proto se soustředíme na základní dovednosti, které jsou užitečné na startu a v průběhu vlastního podnikání a které může rozvíjet základní škola. Jinými slovy, po absolvování setkání budete mít jasno v tom, co je podnikatelská gramotnost.

Vědět, co je podnikatelská gramotnost je jen první krok. To je však málo pro to, aby učitel byl svým žákům v této oblasti užitečný. Musí vědět nejen „co“ žáky naučit, ale také „jak“ je tomu naučit. V další části setkání se s vámi podělíme o své zkušenosti s výchovou k podnikání a podnikavosti. Máme s tím osobní poměrně bohaté zkušenosti. Oba jsme jak pedagogové, tak podnikatelé. Metody jsme měli možnost ověřit v celostátním projektu ESF „Vzdělávání pro udržitelný rozvoj v environmentálních a ekonomických souvislostech“. Byli jsme nadšeni z toho, jak se žáci dovedou zapojit do smysluplných praktických podnikatelských aktivit. Poskytneme vám tyto zkušenosti společně s odkazy na volně dostupné bezplatné zdroje informací a materiálů, které můžete při plánování výuky a v jejím průběhu použít.

Po skončení setkání budete znát odpověď na otázku z názvu našeho webináře. Také věříme, že získáte chuť dále zdokonalovat své pedagogické dovednosti v této oblasti. Budete mít chuť obohacovat výuku pro rozvoj podnikavosti svých žáků, protože budete vědět „jak“ a budete přesvědčeni, že to dokážete.

Setkání je zdarma.

Lektoři:

Mgr. Anna Doubková a PaedDr. Karel Tomek.


Užitečné odkazy: