ONLINE SETKÁNÍ: Levák a jeho svět

Středa  14. 1. 2015, 20:00

Chcete vědět, jak se cítí levák v převážně pravostranném prostředí? Rádi byste nabídli svým žákům-levákům správné metody výuky psaní a práce s počítačem? Pan Ivo Vodička má (již podruhé) pro vás odpovědi, náměty a informace. 

Setkání nabídne pohled do života leváků a vysvětlí, s jakými obtížemi se leváci musí vyrovnat tak, aby dosahovali výkonů srovnatelných s praváky v oblasti běžných sebeobslužných a domácích činností, ale i hudebních a sportovních aktivit. Seznámí s problematikou pomůcek pro leváky a zásadami bezpečnosti práce, které se týkají leváků pracujících s přístroji a zařízeními pro praváky. 

Výběr z obsahu:

  • Levák a všední den –  sebeobslužné činnosti, činnosti doma a v kuchyni, stříhání nůžkami.
  • Levák a zájmové činnosti – hra na hudební nástroje, sporty.
  • Levák a počítač.
  • Specifické vlastnosti leváků.

Komu je webinář určen:

Webinář je určen učitelům mateřských škol a učitelům elementaristům, kteří stojí u prvopočáteční výchovy leváků, pracovníkům PPP a rodičům leváků. 
Webinář je zdarma.

Lektor:

Ivo Vodička – autor alternativní metody psaní pro leváky (Nechte leváky drápat, Portál, 2008) a provozovatel jediných českých webových stránek věnovaných problematice leváků a jejich leváctví (www.levactvi.cz), lektor NIDV a dalších organizací dalšího vzdělávání učitelů v problematice leváctví; učitel Střední školy pedagogické, hotelnictví a služeb v Litoměřicích.

 


Užitečné odkazy: