ONLINE SETKÁNÍ: Podpora učitele v jeho práci | 29. 4. 2015 od 20:00

ZMĚNA! Středa 29. 4. 2015, 20:00

V tomto setkání vám naše lektorská dvojice Anna Doubková a Karel Tomek nabídne zkušenosti s podporou učitelů v jejich nelehké, ale úžasné práci. Společně si utřídíme, ve kterých oblastech mohou učitelé podporu potřebovat a jak by měla taková podpora vypadat, aby byla užitečná. Odlišíme skutečnou podporu od dalších povinností a skryté zátěže. Připomeneme si, co hrozí, pokud jen dáváme a neobnovujeme svoje síly. Ukážeme si, kde užitečnou podporu hledat a jak si ji zabezpečit, kde jsou možnosti a příležitosti k jejímu získání.

Oba jsme jak pedagogové, tak manažeři. Naše zkušenost při práci s lidmi nás vede k jednoznačnému závěru, že bez toho, aby učitelé byli ve své práci systematicky a dlouhodobě podporováni, nemohou naplňovat očekávání, která se k jejich profesi vážou. V průběhu setkání společně analyzujeme různé možné formy podpory učitelů a poskytneme příležitost porovnat si tyto možností s tím, jak jsou nebo nejsou v prostředí našich škol využívány. Někdy proto, že nejsou k dispozici, někdy proto, že o nich nevíme a někdy proto, že je to něco nového a tváří se to jako „změna“. Porozumění jednotlivým možnostem podpory pedagogů může vést k jejich většímu a efektivnějšímu využívání. Doufáme, že přispějeme k tomu, aby ubylo nevyužitých příležitostí.

Věříme, že po skončení setkání budete mít lepší přehled o tom, co je a není skutečná a užitečná podpora učitele, budete si umět vybrat ty formy, které jsou pro vás nejužitečnější a především získáte chuť dělat něco pro sebe, pro svůj seberozvoj. Jsme přesvědčeni, že učitelé takovou podporu potřebují a měli by ji dostávat v nejlepší možné kvalitě v potřebném rozsahu.

Komu je setkání určeno:

Setkání je určeno především učitelům a vedoucím školským pracovníkům. Doufáme, že přinese nové impulsy jedněm i druhým..
Setkání je zdarma.

Lektoři:

Karel Tomek a Anna Doubková


Užitečné odkazy: