ONLINE SETKÁNÍ: Rozvíjíme čtenářskou pregramotnost předškoláka | 17. 6. 2020 od 20:00

Chceme mít ve škole žáčky, kteří v 1. třídě plynule prochází výukou čtení a psaní? Lektorka Iva Tomášková poradí rodičům a učitelům dětí předškolního věku, jak nastartovat budoucí čtenáře.

Anotace setkání:

Účastníci setkání se dozví, jak je důležité rozvíjet řeč, komunikaci, představivost, fantazii, paměť, myšlení, smyslové vnímání, orientaci v prostoru, rozvoj hrubé a jemné motoriky a další dovednosti pro rozvoj čtenářské gramotnosti. Řekneme si, co je to čtenářská gramotnost a jaké má roviny. Budeme se zabývat tím, co vyžaduje kvalitní čtení, dále důležitostí čtení a naslouchání od útlého věku a prací s textem u dětí předškolního věku. Uvedeme si i některé metody vedoucí k rozvoji dovedností ke čtení, např. čtení s tvorbou předpokladů, obrázkového čtení, pětilístku. Řekneme si také, jaké má mít dovednosti budoucí školák z hlediska rozvoje čtenářské gramotnosti. 

Komu je setkání určeno:

Setkání je určeno pedagogům mateřských a základních škol (1. období), ale i rodičům, kteří mají doma předškoláka a chtějí mu usnadnit vstup do školy.

Setkání je ZDARMA.

Lektorka:

PaedDr. Iva Tomášková 

Užitečné odkazy:


Vstup do online místnosti i návod, jak na to, najdete NA VSTUPNÍ STRÁNCE << klikněte 
Otvíráme 15 minut před začátkem (počet účastníků je omezen, proto přijďte včas)! Odkaz na vstup najdete také v den konání akce na titulní straně portálu RVP.CZ (www.rvp.cz). 

 

Potřebujete:

  • počítač připojený na internet,
  • bedničky nebo sluchátka (lektoři i s mikrofonem). 

Přes zvukové zařízení budete spolu s ostatními účastníky naslouchat hostům a sledovat na obrazovce prezentace. Případné komentáře a dotazy budete moci psát do chatu, hosté na ně rádi odpovědí.

Ovládání online místnosti je velice snadné, nevyžaduje žádné předchozí zkušenosti! 

Těšíme se na vás!