ONLINE SETKÁNÍ: Dítě s poruchou pozornosti (ADHD, ADD) ve škole i doma | 11. 11. 2020 od 20:00

Mgr. Jana Divoká se zabývá komplexní podporou dětí se speciálními vzdělávacími potřebami, jejich rodičů a pedagogických pracovníků, kteří s nimi na školách pracují. Proto si nenechte ujít její druhý webinář!

Cíle setkání:

  • Zprostředkovat účastníkům zkušenosti pedagoga a zároveň psychoterapeuta pracujícího s dětmi s poruchou pozornosti resp. ADHD, ADD.
  • Podělit se o v praxi se ukazující funkční možnosti podpory těchto dětí vč. odkazů na zdroje praktických informací k tématu.
  • Pohled pedagoga a psychoterapeuta doplnit i o pohled rodiče dítěte s poruchou pozornosti (v kombinaci s poruchami učení).

Komu je setkání určeno:

Setkání je určeno zejména pedagogickým pracovníkům (mateřských, základních i středních škol) či studentům pedagogiky, ale i rodičům dětí s poruchou pozornosti, či dalším zájemcům o problematiku.

Setkání je ZDARMA. 

Program setkání:

  • V rámci semináře se dotkneme oblasti teorie (etiologie ADHD, projevů poruchy pozornosti a důsledků pro dítě, možností diagnostiky, souvislostí s dalšími diagnózami atp.).
  • Stěžejní část budou tvořit praktické zkušenosti při práci s dětmi s ADHD, a to jak z pohledu pedagoga, tak i terapeuta a rodiče, ale i dítěte.
  • „Praktická část“ semináře přinese jak několik kazuistik z praxe, tak i možnost diskutovat o vlastních zkušenostech účastníků s dětmi s ADHD ev. jinými přidruženými problémy. Budeme se věnovat sdílení praktických zkušenosti při práci s dětmi s poruchou pozornosti, zejména prodiskutujeme některé postupy či přístupy, které se při práci s dětmi s problémy v učení a chování ukázaly jako užitečné.
  • Po celou dobu setkání bude prostor pro aktivní zapojení účastníků – sdílení zkušeností, kladení dotazů. Pokud máte již nyní k tématu otázky, na které byste chtěli získat odpovědi, můžete je zaslat předem na e-mail: info@janadivoka.cz. Budou zařazeny do programu setkání.

Lektorka:

Mgr. Jana Divoká – vystudovala Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze (obor učitelství pro I. stupeň ZŠ) a mj. prošla výcvikem „Umění terapie“ v systemické a rodinné psychoterapii. Má letité zkušenosti jako pedagog, psychoterapeut, lektor a metodik. Pracovala jako učitelka na 1. i 2. stupni ZŠ, včetně působení ve speciální třídě pro děti s lehkým mentálním postižením. Přednáší na 3. lékařské fakultě UK Základy pedagogiky a speciální pedagogiku pro budoucí fyzioterapeuty. Vede vlastní poradnu zaměřenou zejména na individuální terapii dětí, dospívajících i dospělých, ale i terapii párovou či rodinnou. Také se v rámci dalších projektů zabývá komplexní podporou dětí se speciálními vzdělávacími potřebami, jejich rodičů a pedagogických pracovníků, kteří s nimi na školách pracují.  

Užitečné odkazy:


Vstup do online místnosti i návod, jak na to, najdete NA VSTUPNÍ STRÁNCE << klikněte 
Otvíráme 15 minut před začátkem (počet účastníků je omezen, proto přijďte včas)! Odkaz na vstup najdete také v den konání akce na titulní straně portálu RVP.CZ (www.rvp.cz). 

 

Potřebujete:

  • počítač připojený na internet,
  • bedničky nebo sluchátka (lektoři i s mikrofonem). 

Přes zvukové zařízení budete spolu s ostatními účastníky naslouchat hostům a sledovat na obrazovce prezentace. Případné komentáře a dotazy budete moci psát do chatu, hosté na ně rádi odpovědí.

Ovládání online místnosti je velice snadné, nevyžaduje žádné předchozí zkušenosti! 

Těšíme se na vás!