ONLINE SETKÁNÍ: Metody výuky jako podpůrná opatření | 1. 12. 2016 od 20:00

Úprava metod výuky je jedno z podpůrných opatření v rámci společného/inkluzivního vzdělávání. Výuka je na metodách založena. Faktem je, že máme-li upravovat metody individuálně jako podpůrné opatření, měli bychom v nich mít nějaký jasný, užitečný, pochopitelný a snadno použitelný systém. Mgr. Anna Doubková a PaedDr. Karel Tomek se věnují tomuto tématu mnoho let a rádi se s vámi o nasbírané zkušenosti podělí.

Anotace setkání:

Úprava metod výuky je jedno z podpůrných opatření v rámci společného/inkluzivního vzdělávání. Výuka je na metodách založena.Faktem je, že máme-li upravovat metody individuálně jako podpůrné opatření, měli bychom v nich mít nějaký jasný, užitečný, pochopitelný a snadno použitelný systém. Věnujeme se tomuto tématu mnoho let a rádi se s vámi o nasbírané zkušenosti podělíme.

Komu je setkání určeno:

Setkání je určeno především pedagogům všech aprobací. Jeho smyslem je podívat se společně na metody práce ve výuce optikou podpůrných opatření. Pokusíme se dát reálný obsah slovům „úprava metod vzdělávání“.

Setkání je ZDARMA.

Lektoři:

Mgr. Anna Doubková a PaedDr. Karel Tomek
Pracují jako stálý tandem Doubková – Tomek (D&T, DaT). Oba jsou pedagogové s dlouholetou pedagogickou praxí. Jejich oblíbenými tématy jsou především výukové metody, tvorba a inovace školních vzdělávacích programů a práce s motivací žáků i dospělých – učitelů i jiných pracovníků. Působí jako lektoři DVPP, a to i prostřednictvím moderních technologií (včetně eLearningu). Autoři různých článků, publikací a knih. Poskytují školám konzultace a metodickou podporu. Působí také jako koučové a mentoři v různých oblastech nejen ve školství.


Užitečné odkazy:

Setkání s názvem Spektrum vzdělávacích metod:

Tento multimediální soubor je umístěn v modulu AudioVideo na Metodickém portálu RVP.CZ pod licencí CC-BY-NC-ND