ONLINE SETKÁNÍ: Scientix – inspirace ze světa přírodních věd | 20. 4. 2017 od 20:00

Jak by mohla probíhat spolupráce mezi učiteli, odborníky a vědeckými pracovníky v oblasti matematiky, přírodovědných a technických předmětů? To nám nastíní Ing. et Bc. Vladimíra Pavlicová.

Stručná anotace setkání:

Scientix je evropský projekt, který se zaměřuje na podporu vzdělávání v oblasti matematiky, přírodovědných a technických oborů (www.scientix.eu). Učitelům nabízí volně dostupné výukové materiály, projektům možnost zveřejnit své výstupy a všem příležitost nechat se inspirovat a vzájemně sdílet své nápady, zkušenosti a postřehy. Na webináři ukážeme možnosti, které projekt Scientix nabízí učitelům, a představíme také několik konkrétních výukových aktivit. 

Cíle setkání:

  • Seznámit pedagogy ZŠ a SŠ všech typů s evropským projektem Scientix (www.scientix.eu).
  • Naučit pedagogy vyhledávat na portále projektu výukové materiály dle různých kritérií a stahovat si je pro vlastní využití.
  • Představit pedagogům ukázky vybraných českých a zahraničních výukových materiálů, které si mohou z portálu bezplatně stáhnout a využívat je ve výuce matematiky a přírodních věd.

Komu je setkání určeno:

Setkání je primárně určeno učitelům základních a středních škol, kteří hledají inspiraci do výuky matematiky a přírodních věd.

Setkání je ZDARMA.

Lektorka:

Ing. et Mgr. Vladimíra Pavlicová – pracuje v Domě zahraniční spolupráce (www.dzs.cz), kde se věnuje především projektům v rámci sdružení European Schoolnet.

Projekt Scientix je koordinován sdružením European Schoolnet (EUN) a je financován z programu Horizont 2020, rámcového programu pro výzkum a inovace EU (Grantová dohoda č. 730009).


Užitečné odkazy: