ONLINE SETKÁNÍ: Problémy nadaných žáků s učiteli a problémy učitelů s nadanými žáky – je to problém? | 18. 12. 2019 od 20:00

Doc. PaedDr. Jana Škrabánková, Ph.D. nabídne popis a rozklíčování některých situací, k nimž by nemuselo ve školách docházet, kdyby učitelé věděli, s jakými vlastnostmi nadaných žáků se mohou setkat, a kdyby měli znalosti, jak v takových modelových případech reagovat a postupovat.

Anotace setkání:

Nadaní žáci tvoří menšinu žáků v českých školách stejně, jako jinde ve světě. To ale neznamená, že bychom tuto menšinu měli přehlížet, že bychom měli podléhat nesmyslným mýtům, které se k nadaným žákům váží a kterými se mnozí lidé řídí. Bohužel, někdy se k těmto lidem řadí i učitelé. Pak vznikají problémy. Neinformovanost učitelů o nadaných žácích na mnoha školách stále přetrvává, i když se tento stav pozvolna lepší. Je to ovšem běh na dlouhou trať. Přesto by řada vzájemných problémů nastávat nemusela – stačí se navzájem respektovat, tolerovat, a hlavně mít dostatek informací. Webinář nabídne popis a rozklíčování některých situací, k nimž by nemuselo ve školách docházet, kdyby učitelé věděli, s jakými vlastnostmi nadaných žáků se mohou setkat a kdyby měli znalosti, jak v takových modelových případech reagovat a postupovat.

Komu je setkání určeno:

Setkání je určeno

  • učitelům a učitelkám v základních školách a dalších zařízeních pro školní děti

  • každému, kdo se zajímá o vzdělávání nadaných dětí

Setkání je ZDARMA.

Lektorka:

Doc. PaedDr. Jana Škrabánková, Ph.D.

Užitečné odkazy:


Vstup do online místnosti i návod, jak na to, najdete NA VSTUPNÍ STRÁNCE << klikněte 
Otvíráme 15 minut před začátkem! Odkaz na vstup najdete také v den konání akce na titulní straně portálu RVP.CZ (www.rvp.cz). 

 

 

Potřebujete:

  • počítač připojený na internet
  • bedničky nebo sluchátka (lektoři i s mikrofonem). 

Přes zvukové zařízení budete spolu s ostatními účastníky naslouchat hostům a sledovat na obrazovce prezentace. Případné komentáře a dotazy budete moci psát do chatu, hosté na ně rádi odpoví.

Ovládání online místnosti je velice snadné, nevyžaduje žádné předchozí zkušenosti! 

Těšíme se na vás!