ONLINE SETKÁVÁNÍ: Příprava a realizace adaptačních kurzů | 3. červen 2020 od 20:00

Jak podporovat pozitivní klima v třídním kolektivu prostřednictvím zážitkových programů? PhDr. Jitka Gabašová se s Vámi již podruhé podělí o své zkušenosti.

Anotace setkání:

Seminář je zaměřen na podporu pozitivního klimatu v třídních kolektivech prostřednictvím zážitkových programů. Cílem je představit principy zážitkové pedagogiky a její uplatnění při práci s žáky. Věnuje se využívání her a cvičení, které podporují odstraňování počátečních bariér, spolupráci v týmu, schopnost komunikace a rozhodování a také prohlubují sebepoznání a seberozvoj.

Seminář si dále klade za cíl podpořit učitele při tvorbě a uvádění adaptačních programů a dalších mimoškolních aktivit na bázi zážitkové pedagogiky. Upozorňuje také na úskalí uvádění komplexnějších zážitkových kurzů, věnuje se i dalším aspektům úspěchu zážitkové pedagogiky – dramaturgii programů, roli učitele, výběru prostředí, plánování programu (kurzu) a jeho následnému vyhodnocení.  

Komu je setkání určeno:

Setkání je věnováno učitelům základních a středních škol a gymnázií, popř. vedoucím pracovníkům ve školách.

Setkání je ZDARMA.

Lektorka:

PhDr. Jitka Gabašová – pedagožka, lektorka zážitkové pedagogiky a seberozvojových kurzů pro učitele. Vystudovala obor germanistika – bohemistika na FFUK Praha. Na DAMU v Praze pokračovala v distančním studiu dramatické výchovy. Je absolventkou dvouletého sebezkušenostního výcviku v Gestalt terapii, seminářů nenásilné komunikace (NWC) a kritického myšlení a také autorkou knihy Otevřená komunikace a řešení konfliktů ve třídě a spoluautorkou knihy Asistent pedagoga a klima třídy. Se svou rodinou žije v Hostivici u Prahy.

Užitečné odkazy:


Vstup do online místnosti i návod, jak na to, najdete NA VSTUPNÍ STRÁNCE << klikněte 
Otvíráme 15 minut před začátkem (počet účastníků je omezen, proto přijďte včas)! Odkaz na vstup najdete také v den konání akce na titulní straně portálu RVP.CZ (www.rvp.cz). 

 

Potřebujete:

  • počítač připojený na internet,
  • bedničky nebo sluchátka (lektoři i s mikrofonem). 

Přes zvukové zařízení budete spolu s ostatními účastníky naslouchat hostům a sledovat na obrazovce prezentace. Případné komentáře a dotazy budete moci psát do chatu, hosté na ně rádi odpovědí.

Ovládání online místnosti je velice snadné, nevyžaduje žádné předchozí zkušenosti! 

Těšíme se na vás!