Webinář APIV A – Vybraná tranzitní období ve vzdělávání žáků s PAS | 25. 8. 2020 od 14:00

Obsah webináře bude zaměřen na získání informací o symptomatice Poruch autistického spektra (PAS) a dopadech této diagnózy do vzdělávání. Budou představeny specifické metody a postupy využívané při vzdělávání žáků s PAS. V rámci webináře zazní informace o legislativě spojené se vzděláváním žáků s PAS. Lektorka: Mgr. Zuzana Žampachová

Anotace: 

Obsah webináře bude zaměřen na získání informací o symptomatice Poruch autistického spektra (PAS) a dopadech této diagnózy do vzdělávání. Budou představeny specifické metody a postupy využívané při vzdělávání žáků s PAS. V rámci webináře zazní informace o legislativě spojené se vzděláváním žáků s PAS. Posluchači budou seznámeni s možnostmi vzdělávání žáků s PAS jak v hlavním vzdělávacím proudu, tak i ve školách a třídách dle §16 (9) a s možnostmi doporučování podpůrných opatření při jejich vzdělávání. Stěžejní částí webináře bude souhrn doporučení pro přechod dětí s PAS z MŠ do základního vzdělávání, dále předpoklady žáků s PAS pro přechod do středního vzdělávání. Obsah webináře bude zaměřen jak na hlavní vzdělávací proud, tak i na školy a třídy dle §16 (9). V rámci uvedených oblastí budou popsána nejčastěji doporučovaná podpůrná opatření a jejich aplikace v praxi. Na závěr bude prostor pro diskusi a zodpovězení otázek.

Setkání je ZDARMA.

Lektor:

Mgr. Zuzana Žampachová

Užitečné odkazy:


    
Vstup do online místnosti i návod, jak na to, najdete NA VSTUPNÍ STRÁNCE << klikněte 
Otvíráme 15 minut před začátkem (počet účastníků je omezen, proto přijďte včas)! Odkaz na vstup najdete také v den konání akce na titulní straně portálu RVP.CZ (www.rvp.cz). 
Potřebujete:

  • počítač připojený na internet,
  • bedničky nebo sluchátka (lektoři i s mikrofonem). 

Přes zvukové zařízení budete spolu s ostatními účastníky naslouchat hostům a sledovat na obrazovce prezentace. Případné komentáře a dotazy budete moci psát do chatu, hosté na ně rádi odpovědí.
Ovládání online místnosti je velice snadné, nevyžaduje žádné předchozí zkušenosti! 
Těšíme se na vás!