Webinář APIV A – Hodnocení v předškolním vzdělávání | 29. 9. 2020 od 14:00

Vymezíme si pojmy pedagogická diagnostika, sumativní hodnocení, formativní hodnocení a jejich význam. Budeme se věnovat různým formám hodnocení, které používáme v mateřské škole a zaměříme se na formativní hodnocení. Lektorky: Mgr. Alena Kroupová, Mgr. Jana Smolková

Anotace: 

Webinář je věnovaný problematice hodnocení v předškolním vzdělávání. Vymezíme si pojmy pedagogická diagnostika, sumativní hodnocení, formativní hodnocení a jejich význam. Budeme se věnovat různým formám hodnocení, které používáme v mateřské škole a zaměříme se na formativní hodnocení. Odpovíme si na tyto otázky: Proč používat formativní hodnocení v mateřské škole a co tím dítě získá? Co potřebuje umět a znát učitel v mateřské škole, aby dokázal efektivně uplatňovat principy a techniky formativního hodnocení? Jak poskytovat dětem srozumitelnou zpětnou vazbu? Umíme vést děti k vzájemnému učení a sebehodnocení? Ukážeme vám praktické ukázky zavádění formativního hodnocení.

Setkání je ZDARMA.

Lektorky:

Mgr. Alena Kroupová, Mgr. Jana Smolková

Užitečné odkazy:


    
Vstup do online místnosti i návod, jak na to, najdete NA VSTUPNÍ STRÁNCE << klikněte 
Otvíráme 15 minut před začátkem (počet účastníků je omezen, proto přijďte včas)! Odkaz na vstup najdete také v den konání akce na titulní straně portálu RVP.CZ (www.rvp.cz). 
Potřebujete:

  • počítač připojený na internet,
  • bedničky nebo sluchátka (lektoři i s mikrofonem). 

Přes zvukové zařízení budete spolu s ostatními účastníky naslouchat hostům a sledovat na obrazovce prezentace. Případné komentáře a dotazy budete moci psát do chatu, hosté na ně rádi odpovědí.
Ovládání online místnosti je velice snadné, nevyžaduje žádné předchozí zkušenosti! 
Těšíme se na vás!